Menu Close

Simulator credite

Efectuează o Simulare de credit detaliată cu ajutorul unui Calculator de credit

Simularea de împrumut face parte din pachetul de informații pe care ar trebui să-l primim atunci când solicităm un împrumut în numerar sau ipotecar. Dacă dorim să pregătim singuri o declarație de rate de angajament, putem folosi un simulator de împrumut online.

Te gândești să iei un împrumut în numerar sau ipotecar și vrei să știi pentru ce rate trebuie să te pregătești? Pentru asta este simularea de împrumut. Acesta oferă informații despre toate costurile asociate cu împrumutul de bani și o declarație de rambursare a împrumutului.

De obicei, primim o simulare de credit împreună cu oferta, de exemplu la un intermediar, la o societate de credit sau la o bancă. Dacă vrem să verificăm inițial ce cheltuieli sunt legate de luarea unui împrumut în numerar sau a unui credit ipotecar fără a pleca de acasă

Simulator credite bancare – Simulare ipotecară

Primul pas în crearea unei simulări de credit ar trebui să fie aflarea ce oferă băncile. Pentru aceasta este folosit site-ul web de comparare a creditelor ipotecare. Tot ce trebuie să faceți este să selectați valoarea proprietății pe care doriți să o cumpărați, suma împrumutului și să indicați scopul împrumutului (de exemplu, cumpărarea unui apartament sau construirea unei case) și perioada de rambursare.

Lista de rezultate include informații despre valoarea ratei la băncile individuale, comisionul perceput și marja de care depinde rata dobânzii la credit. Dacă ne interesează o listă completă de rate și partea de capital și dobânda rambursată din acestea, merită să folosiți un calculator de împrumut. Introducem datele de bază (comision, dobândă) și primim o listă cu plățile ulterioare.

Simulator credit nevoi personale – ce merită să știți?

Simulatorul de credite iti permite sa intocmesti un decont initial de rate si este util in primul rand atunci cand vrei sa cunosti costurile aproximative. Dacă ezităm între rambursare în rate egale și rate descrescătoare, îl putem folosi pentru a pregăti o simulare pentru ambele variante. Sa nu uiti asta:

Rata egală este mai puțin favorabilă – pe toată perioada de rambursare vom plăti mai mult pentru fondurile împrumutate. Avantajul acesteia este însă suma constantă care trebuie plătită în fiecare lună (dacă dobânda nu se modifică), iar cheltuiala este inițial mai mică decât în cazul ratelor descrescătoare.

Simulator rate credite

Rata descrescătoare este inițial mai mare decât rata egală. Acest lucru se datorează faptului că plătim băncii aceeași sumă de datorie la fiecare plată, iar la datoria rămasă se percepe dobândă. Pe măsură ce trece timpul, datoria scade și dobânda scade. Avantajul unei rate descrescătoare este o rată mai rapidă de rambursare și, prin urmare, o sumă mai mică a dobânzii plătite pentru finanțare.

Simulare credit înainte de semnarea contractului

Ar trebui să citiți cu atenție simularea de împrumut înainte de a semna contractul. Banca sau intermediarul de credit sunt obligați să furnizeze clientului așa-numitul formular de informare. În partea numită „descrierea principalelor caracteristici ale împrumutului” există o precizare a termenilor și a datelor de rambursare a pasivului. Acolo sunt indicate cuantumul ratelor, numărul acestora și datele de plată. În plus, acolo este indicată suma totală de plătit, adică valoarea totală a fondurilor retrase și toate costurile.

Informațiile despre metoda de rambursare ar trebui incluse și în contractul pe care îl semnăm cu creditorul. Ne amintim că unele tipuri de împrumuturi, precum împrumuturile ipotecare, se bazează pe o rată variabilă a dobânzii.

Posted in Credite nebancare

Citeste mai mult