Menu Close

IFN credite pentru rău platnici

Companiile financiare de tip nebancar (în formă prescurtată IFN) sunt entități juridice, autorizate de Banca Națională a României și care sunt reglementate prin lege. Sunt înregistrate în Registrul General și în Registrul Special ale BNR, ceea ce îi permite debitorului să poată obține toate datele care îl interesează despre creditorul său nebancar. Chiar dacă sunt diferite ca mod de lucru de bănci, în anumite privințe instituțiile nebancare sunt cu mult mai avantajoase pentru debitori. Unul dintre cele mai importante astfel de beneficii este cel al creditelor IFN pentru rău platnici.

Împrumuturi IFN pentru persoanele rău platnice – ce sunt și cui se acordă?

Băncile sunt extrem de stricte în privința creditelor pe care le oferă. Pentru a obține bani cu împrumut de la o astfel de instituție trebuie să îndeplinești numeroase condiții. Dincolo de venituri, numărul de angajați al companiei pentru care lucrezi, vechimea în muncă și multe altele, de departe, cel mai important este istoricul de credit. Dacă de-a lungul acestuia ai avut întârzieri de plată la împrumuturile anterioare ori dacă în momentul aplicării figurezi la Biroul de Credit ca fiind restanțier sau rău platnic, atunci nici nu mai trebuie să te obosești să aplici pentru un împrumut.

Instituțiile IFN sunt mai permisive decât băncile. Nu solicită atât de multe documente aplicanților, dar acest lucru nu înseamnă că nu își iau măsuri de precauție. Îți vor verifica istoricul de creditare, dar și veniturile declarate la ANAF. Doar că vor ține cont de modul în care ai ajuns pe lista Biroului de Credit, de valoarea sumei restante și de modul de rambursare a creditelor de până atunci. Persoanele care figurează cu sume mici vor primi credit din partea companiilor nebancare. La fel precum și cele care se încadrează în limita de creditare și care nu au restante cu o valoare ridicată.

Chiar dacă nu ți se solicită garanții sau prezența unor garanți, ca în cazul creditelor bancare, societățile IFN îți vor aplică o dobândă mai ridicată pentru banii împrumutați. Este o măsură de siguranță cu dublu sens – te va atenționa că trebuie să ai grijă să rambursezi banii la timp, iar creditorul va beneficia de un plus de siguranță în privința plăților. Așadar, credite online pentru rău platnici se acordă celor care se regăsesc pe lista Biroului de Credit, care au întârzieri la plata creditelor anterior accesate ori care pur și simplu au nevoie de bani și nu îi pot împrumuta de la bănci.

De ce este mai accesibilă credit online prin IFN-uri?

Spre deosebire de instituțiile bancare, IFN-urile sunt mult mai orientate către client și nevoile acestuia. Chiar dacă nu sunt oferite sume foarte mari de bani împrumut, iar dobânda este una mai ridicată, creditarea IFN este avantajoasă pentru că:
• Poți obține credit chiar dacă ești o persoană rău-platnică, figurezi pe lista Biroului de Credit și nu ești acceptată de bănci;
• Știi care este suma finală pe care o ai de plată încă din momentul în care ai completat formularul de plată- nu sunt dobânzi variabile, nu depinzi de modificarea valorii ratelor de pe piața inter-bancară, de indici bancari și de alte astfel de variabile care îți pot modifica valoarea de plată fără să poți interveni în vreun fel;
• Poți împrumuta bani pentru perioade scurte de timp, ceea ce îți permite să îi înapoiezi atunci când ai încasat salariul sau pensia;
• Banii împrumutați sunt obținuți fără acte de venit sau alte documente pentru care trebuie să pierzi foarte mult pentru a le procura;
• Poți aplica online printr-un formular simplu, de pe telefon, tabletă sau computer, fără să mergi la unitatea emitentă și poți semna actele electronic.

În plus, vei beneficia de termeni de prelungire a plății împrumutului, iar relația cu creditorul este mai simplu de gestionat. De aceea, dacă ești un rău platnic, acum poți beneficia de bani împrumut printr-un credit IFN pentru rău platnici. Bucură-te și tu de bani împrumut!

Posted in Credite

Citeste mai mult