Menu Close

Credit fără adeverință de venit

Credit fără acte justificative privind venitul realizat de o persoană

Prezența unei dovezi a realizării unui venit stabil îi asigură creditorului siguranță că banii oferiți împrumut pot fi rambursați în condițiile contractuale stabilite. În cazul contractelor de credit rapid sau de nevoi persoanele de la ifn-uri, o astfel de dovadă nu este necesară. De cele mai multe ori, verificarea datelor furnizate de către debitor se realizează prin intermediul ANAF. Acest lucru favorizează accelerarea procesului de verificare. Astfel, vei obține bani împrumut mult mai facil, mai rapid și îți poți rezolva problemele mai repede.

Cine se încadrează la obținerea de împrumuturi fără dovadă de venit?

Oricine locuiește pe teritoriul României, are rezidență (temporară sau permanentă), dispune de un venit acceptat de creditor și are vârsta corespunzătoare. Ce înseamnă mai exact acest lucru?

  • Vârsta trebuie să fie de cel puțin 18 ani, în timp ce persoanele care împlinesc la finalul creditului etatea de 75 de ani pot aplica și ele;
  • Venitul trebuie să aibă o anumită valoare (anumiți creditori menționează care este nivelul minim acceptat, iar acesta este de 500-600 Lei de membru al gospodăriei);
  • Vechimea în muncă este minimă – este acceptată o vechime de 3 sau 6 luni la locul curent de muncă;
  • Solicitantul trebuie să dispună de o sursă de câștig stabilă și care să poate fi dovedită în caz de nevoie – sunt luate în calcul variate tipuri de venit, de la salariu și pensie și până la indemnizații de creștere copil sau de șomaj;
  • Istoricul de credit trebuie să fie unul pozitiv – este în avantajul tău să ai un credit scoring cât mai bun, iar istoricul de credit să fie pe plus. În cazul unui istoric negativ (prezinți risc la creditare), vei avea nevoie de un co-debitor.

Condițiile acestui tip de împrumut sunt foarte flexibile și se pliază pe o varietate de clienți. În plus, poate fi accesat online, iar 82% dintre cei care vor bani împrumut preferă să o facă pe net.

Cum se poate obține un credit fără dovadă de câștig?

Este atât de simplu încât o poate face orice persoană. Poți aplica pe net și beneficiezi de asistență online (chat live) sau telefonic pentru completarea cererii. Tot ceea ce trebuie să prezinți alături de cererea ta este:

  • Actul de identitate – solicitantul trebuie să fie chiar persoana al cărui act de identitate este trimis creditorului spre examinare;
  • Extras de cont – este cea mai simplă dovadă a faptului că o persoană înregistrează un venit în mod periodic. Acest document trebuie să ilustreze situația financiară de pe ultimele trei luni.

Alături de cerere și aceste acte este posibil să ți se solicite și exprimarea acordului de interogare ANAF. Este vorba despre o hârtie prin care creditorul poate efectua verificări privind venitul realizat (dacă acesta există, dacă este conform cu suma declarată de solicitant, de când a început realizarea acestui venit, etc).

Aplicantul completează formularul, îl expediază online, apoi cererea lui este verificată. În general, etapa verificării poate dura până la 15 minute sau 24 de ore, în funcție de creditor și credit scoring-ul aplicantului. Biroul de Credit și Centrală Riscului de Credit sunt consultate în privința riscului prezentat de client. Acestea emit aviz favorabil sau nu pe cererea respectivă. Creditorul poate ține cont de această recomandare sau poate să își ia propriile măsuri de protejare împotriva riscului. Astfel, o dobândă mai ridicată sau solicitarea unui co-debitor sunt măsuri care îl pot ajuta pe creditor.

Este interogat și ANAF-ul, pentru a se stabili toate detaliile legate de venitul realizat de aplicant. Din acest moment, cererea poate fi aprobată. Clientului îi este trimis un sms sau un email de confirmare. Urmează etapa semnării contractului de împrumut. Acesta se face online (semnătură electronică). Banii sunt trimiși prin metoda selectată de client (card sau cont).

Un astfel de credit prezintă avantajul de a fi perfect pentru cei care realizează venituri în altă formă decât salariu sau pensie. De asemenea, nu necesită interacțiune umană, iar numărul de acte este minim. Faptul că nu implică prezentarea unei dovezi de venit vine în sprijinul celor care nu suportă birocrația. Aplică pentru un credit fără dovezi justificative și bucură-te de bani împrumut în cea mai simplă formă de creditare!

Împrumut online fără venit

Înainte de a apela la un împrumut online fără venit stabil, este important să se evalueze cu atenție opțiunile disponibile și să se înțeleagă pe deplin termenii și condițiile împrumutului. Este recomandabil să se caute întotdeauna consiliere financiară și să se exploreze toate alternativele disponibile înainte de a lua o decizie.

Posted in Credite

Citeste mai mult