Menu Close

Ce trebuie să știi despre împrumuturile

Trăi în epoca vitezei, ceea ce înseamnă că și în cazul nevoii de bani de bani se aplică același principiu. Chiar dacă ai un credit de nevoi personale sau ai mai luat un credit de nevoi personale în trecut, asta nu înseamnă că nu ar trebui să știi și despre acest produs. Împrumutul online este o modalitate foarte simplă de a face rost de bani într-un timp foarte scurt. Totuși, ca în cazul oricărei probleme în care îți iei un angajament, este important să știi toate detaliile ei pentru a evita situațiile jenante.

Ce este un credit pe internet

Creditul sau împrumutul este un produs al instituțiilor nebancare (IFN-urilor) care oferă o sumă de bani persoanei interesate. Cu alte cuvinte, creditul pe internet are același principiu ca orice alt credit: împrumuți bani de la o instituție sub promisiunea contractuală că vei înapoia suma la care se adaugă o dobândă în mai multe rate.

Chiar dacă împrumuturile sunt oferite de IFN-uri, asta nu înseamnă că diferă foarte mult de un credit normal. Dobânda este clară de la început, contractul nu este alambicat și greu de înțeles și nimic nu îți este ascuns. Și procedura este asemănătoare: trebuie să prezinți o adeverință de venit pentru a primi împrumutul. De altfel, trebuie să știi că împrumuturile sunt reglementate de Banca Națională Română, la fel ca și cele bancare.

Diferența dintre un credit online și unul clasic este că suma împrumutată este relativ mică, la fel ca și perioada de returnare. În definitiv, creditul îl accesezi atunci când ai o problemă, nu atunci când plănuiești să faci o investiție mare.

Cum accesezi un împrumut online

Pentru a accesa un credit ai nevoie de o adeverință de venit, de pensie sau alocație și de un act de identitate. Nu trebuie să ai un contract pe perioadă nedeterminată pentru a lua un credit. Este suficient să fii angajat sau să faci dovada unui venit. Având în vedere că suma împrumutată este mică, ea poate fi returnată în câteva luni sau chiar de la lună la lună.

Împrumutul îl poți accesa online, prin site-ul instituției pe care o preferi, prin telefon sau mergând la ghișeul firmei. Având în vedere că este un produs pentru situațiile de urgență, acesta este foarte ușor de luat. Astfel, banii se virează repede în cont, iar perioada de verificare este foarte scurtă.

Care sunt avantajele unui credit

Spre deosebire de creditele clasice, împrumuturile au mai multe avantaje, în special atunci când ai nevoie urgent de o sumă mică de bani. Iată ce avantaje au creditele.

• Procedură de obținere a creditului simplificată – În cele mai multe cazuri în 24 de ore ai banii în cont
• Nu necesită multe acte – Dovada unui venit și buletinul sunt suficiente
• Poate fi ușor accesat – Poți să iei un credit online sau prin SMS
• Perioadă scurtă de rambursare – Având în vedere că suma împrumutată este mică, și perioada de rambursare este pe măsură
• Nu este nevoie de garanții suplimentare – Nu ai nevoie de un girant și nici nu trebuie să girezi cu un bun împrumutul, deoarece poți lua doar sume mici

Un împrumut poate fi o mană cerească atunci când ai nevoie de bani urgent. Însă, ca în cazul oricărui împrumut trebuie să te gândești foarte bine dacă îl poți returna înainte să îl iei. Chiar dacă este ușor de accesat, asta nu înseamnă că tu nu trebuie să fii foarte responsabil cu banii împrumutați. Însă, pentru situații limită, un credit este o modalitate simplă și facilă de a face rost de bani.

Posted in Credite

Citeste mai mult