Menu Close

Credit auto

Creditul auto este, la fel ca orice alt credit, o sumă de bani acordată de o instituție financiară, a cărei destinație este însă cât se poate de precisă. Acest credit se acordă doar pentru cumpărarea unui autoturism și se dorește a fi returnat în rate fixe lunare, pe o perioadă de până la cinci ani. Se poate contracta atât de la instituții financiare bancare, cât și de la instituții nebancare, iar garanția este dată chiar de către mașina achiziționată cu ajutorul creditului.

Cu alte cuvinte, în cazul în care la un moment dat nu mai ești capabil să achiți ratele conform termenilor contractuali, te poți aștepta ca banca sau IFN-ul de la care te-ai împrumutat să te execute silit pentru a recupera banii. Ce altceva trebuie să mai știi dacă te gândești să contractezi și tu un credit auto?

Credit auto vs auto leasing – care este diferența?

Atât creditul auto cât și leasingul au în comun achitarea împrumutului acordat în rate. Și atunci, dacă leasing-ul implică rate și creditul auto la fel, care este totuși diferența între cele două?

Cea mai importantă diferență dintre cele două tipuri de achiziție este dată de proprietarul de drept al bunului luat prin acest acord. Mai exact, dacă iei o mașină în leasing, apelezi la o firmă de leasing, iar acea firmă figurează ca proprietar al autoturismului pe toată durata creditării.

Abia atunci când ai achitat și ultima rată și împrumutul se consideră achitat devii proprietarul de drept al mașinii, chiar dacă până atunci tot numai tu ai folosit-o.

În cazul creditului auto, tu, în calitate de cumpărător, ești și proprietarul de drept al mașinii, de la bun început, chiar dacă nu ai terminat de restituit banii cu care ai cumpărat-o.

De reținut, dacă apelezi la leasing, este posibil ca firma de leasing să îți impună anumite condiții legate de întreținerea mașinii pe durata creditării, ca de exemplu unde anume să faci reviziile tehnice periodice.

Creditele auto – oferte de credit și oferte auto

Deși poate nu te așteptai la asta chiar acum, atunci când vrei să îți cumperi o mașină cu bani în rate, oferta de credit nu este singura pe care trebuie să o consulți, ci și ofertele auto.

Mai exact, pe de o parte, trebuie să prospectezi piața și să vezi ce opțiuni ai, de unde poți lua un credit auto. Iar apoi trebuie să prospectezi și site-urile cu oferte auto, ca să te hotărăști exact ce mașină vrei să cumperi, ce valoare are, de câți bani trebuie să te împrumuți și cam în cât timp vei putea să îi returnezi. Abia punând în balans cât poți împrumuta cu cât te costă mașina mult dorită vei putea să iei cea mai bună decizie.

Aveti nevoie de credit pentru automobil

Apropo de cea mai bună decizie, prospectarea ofertelor de credite auto implică analiza unor site-uri de comparare a creditelor. Nu încerca să ții minte ce ai văzut/citit pe anumite site-uri, folosește direct un comparator de credite, ca să ai toate datele la un loc: rata lunară, dobânda anuală sau orice alte costuri.

Credit auto pe 7 ani – o soluție avantajoasă pentru achiziția mașinii visate

În zilele noastre, tot mai mulți oameni se gândesc să își achiziționeze un vehicul prin intermediul unui credit auto pe o perioadă mai lungă, cum ar fi 7 ani. Această opțiune oferă avantaje și dezavantaje, iar fiecare trebuie să analizeze cu atenție înainte de a lua o decizie finală. Atunci când optați pentru un credit auto pe 7 ani, plățile lunare vor fi mai mici în comparație cu un termen mai scurt. Acest lucru poate face achiziționarea unui vehicul mai accesibilă.

Posted in Credite

Citeste mai mult