Menu Close

Când refinanțezi un credit

Refinanțare unui credit rău

Ai un credit a cărui dobândă a devenit atât de mare încât rata aproape ți s-a dublat? Sau mai rău, te-ai împrumutat într-o monedă exotică și acum ratele sunt din ce în ce mai mari? Ei bine, nu trebuie să te chinui în fiecare lună cu un astfel de credit. De altfel, dacă rata este foarte mare, nici nu vei reuși să îl rambursezi anticipat oricât de mult ai vrea. Însă, poți să refinanțezi creditul respectiv pentru a avea condiții mai umane și eventual dobândă fixă. Iată când și cum refinanțezi un credit care îți dă bătăi de cap.

Ce este refinanțarea?

Principiul de bază al refinanțării unui credit este să înlocuiești creditul curent cu care ai probleme cu un altul care are condiții mai favorabile. Astfel, dacă ai luat un credit în valută și aceasta fluctuează foarte tare, atunci poți să refinanțezi cu un credit în lei. Și în cazul în care banca are clauze contractuale abuzive, de care nu ți-ai dat seama decât după ce ai semnat și ai plătit o perioadă, poți să apelezi la o refinanțare, eventual la o altă instituție pentru a nu fi păcălit a doua oară. Refinanțarea este o soluție extraordinară pentru toți cei care plătesc cu dificultate un credit.

Cat de avantajoasa este refinantarea unui credit?

Un alt avantaj al refinanțării este că poți să prelungești perioada de creditare și astfel vei avea rate mai mici. În cazul în care ți-a scăzut salariul și nu mai poți plăti un credit nevoi personale, nu trebuie să intri în panică. Refinanțează pe o perioadă lungă de timp. Astfel, vei avea aceeași sumă de rambursat, însă, deoarece mărești perioada, rata lunară va fi mai mică.

Cum se refinanţează un credit

Refinanțarea se face tot prin creditare, ceea ce înseamnă că tot te îndatorezi. Însă, rata lunară se micșorează, ceea ce este un avantaj extraordinar pentru cei care au probleme cu rambursarea creditului. Înainte de a refinanța trebuie să mergi la bancă să vezi exact care este suma pe care o datorezi și care este comisionul de rambursare anticipată. Chiar dacă iei împrumutul de la altă bancă tot vei plăti acest comision deoarece închizi o linie de credit. După aceea trebuie să vezi care este cea mai bună ofertă de pe piață. Ia în considerare și creditele IFN, deoarece și acestea au oferte foarte bune, în special pentru creditele de lungă durată.

De ce trebuie să refinanțezi creditul

În mod evident, dacă nu îți este greu să plătești rata lunară, nu vrei să te îndatorezi pe o perioadă mai lungă, iar creditul nu este unul abuziv, atunci nu ai de ce să refinanțezi creditul. Însă, dacă ai aceste probleme, atunci este indicat să faci acest pas. O refinanțare făcută inteligent te poate ajuta chiar să rambursezi anticipat acel credit, tocmai pentru că nu ești blocat de o rată lunară pe care îți este greu să o plătești. Rambursarea nu se face numai în situații extreme. Chiar și creditele de nevoie personale pot fi refinanțate dacă găsești o ofertă cu o dobândă lunară mai mică. În definitiv, este important să îți fie ție bine și să rămâi cu cât mai mulți bani în buzunar.

Posted in Credite

Citeste mai mult