Menu Close

Companiile de credit

Ce este o companiile de credit nebancară?

În ultimul timp, în România, persoanele care profit de această soluție pentru a-și rezolva diverse proiecte sau probleme au devenit din ce în ce mai multe. În plus, această nouă creditare este o modalitate execelentă prin care îți poți duce ideile până la capăt și îți poți îndeplini dorințele foarte ușor.

Împrumuturile nebancare sunt o formă de creditare alternativă. În ultimul deceniu, s-a schimbat în mare măsură online. Împrumuturile online tind să fie mai flexibile și pot fi negarantate, ceea ce înseamnă că nu trebuie să dai bunuri sau să semnezi o garanție personală.

Companiile de credit – Avantaje pentru aplicarea la un împrumut

Prin natura lor, creditorii nebancari sunt organizații mai mici, cu mai puțină birocrație. Managerii de relații stau mult mai aproape de deciziile comitetului de credit. Informațiile sunt diseminate mai rapid către debitori și aceștia au mai puține sarcini de reglementare de depășit atunci când aprobă împrumuturile. Toate aceste motive duc la o mai mare siguranță de a obține finanțare dacă un creditor nebancar v-a furnizat o scrisoare de angajament.

Dacă o companie ratează obiectivele și depășește acordurile în temeiul unui acord de împrumut al unei bănci reglementate, banca va apela adesea împrumutul, va lichida garanția sau o va forța să o refinanțeze. Cu mai puține cerințe de reglementare, creditorii nebancari au capacitatea de a crea structuri de împrumut personalizate care includ perioade mai lungi de doar dobândă, programe personalizate de amortizare și acorduri mai ușoare și mai variate.

Creditorii nebancari execută adesea un îndulcitor de capitaluri proprii alături de tranzacția de datorie. În principiu, majoritatea companiilor se opun inițial oricărei participații la capital, deoarece scopul datoriei este adesea de a evita sau de a reduce diluția asociată cu o majorare de capital.

Cu toate acestea, orice tip de participare la capitaluri proprii are un avantaj foarte puternic, deoarece aliniază interesele economice ale creditorului cu interesul proprietarilor de a dezvolta afacerea. Aceasta înseamnă că atunci când compania vede oportunități de creștere a evaluării care ar putea necesita capital suplimentar sau o structură mai flexibilă a datoriilor existente, creditorii nebancari vor fi mult mai dispuși să relaxeze acordurile, să reducă plățile de dobândă în numerar sau să-și mărească valoarea împrumutului.

Nu doar noii proprietari de afaceri se luptă să-și asigure finanțarea. Datorită criteriilor stricte de creditare impuse de bănci, multe companii nu pot obține finanțare din surse tradiționale și sunt lăsate în căutarea unor alternative.

În timp ce împrumuturile bancare și cardurile de credit sunt surse de finanțare bine stabilite, finanțarea netradițională a devenit o modalitate din ce în ce mai utilizată pentru companii de a accesa finanțarea de care au nevoie.

Posted in Credite nebancare

Citeste mai mult