Menu Close

Card de credit

Ce trebuie să știi despre cardul de credit?

După cum probabil știi deja, românii au aflat despre carduri de credit prin intermediul filmelor, cu mult înainte să le poată deține. Acum puteți plăti cu un card de credit aproape oriunde. Dar cum funcționează exact nu este imediat evident. Vă explicăm tot ce trebuie să știți despre plata cu cardul de credit.

Ce inseamna card de credit

Cardurile de debit și de credit diferă, printre altele, prin modul în care sunt facturate. Dacă plătiți cu girocard la casa de marcat sau retrageți numerar de la aparat, contul dvs. de giro va fi debitat direct. Cardurile de credit, pe de altă parte, de obicei nu sunt legate de contul curent. Vânzările sunt colectate pe un cont separat de card de credit și sunt de obicei datorate o dată pe lună într-o singură sumă. Există însă și carduri de credit care duc direct la debitarea unui credit pe contul de card (carduri preplătite).

Când rezervați un hotel, puteți utiliza, în general, atât un card de debit, cât și un card de credit, dar atunci când închiriați o mașină puteți folosi adesea doar un card de credit. Important atunci când închiriați o mașină: Chiar dacă ați rezervat cu girocard, de obicei trebuie să prezentați un card de credit complet la fața locului pentru a putea plăti depozitul la fața locului. Cu siguranță ar trebui să cunoașteți PIN-ul cardului dvs. de credit pentru aceasta, altfel suma de pe cardul de credit nu poate fi blocată.

Carduri de credit

Cardurile de credit sunt emise de bănci sau instituții de credit. În calitate de deținător de card de credit, aveți o limită lunară de credit cu care puteți efectua plăți în întreaga lume. Cât de mare este această limită de credit este definit contractual la multe bănci.

Card de credit cu bani

La unele companii de carduri de credit și bănci, suma depinde de venitul dvs. Cardul de credit poate fi, de asemenea, conectat direct la contul dvs. curent. O altă variantă este cardul de credit preplătit, care este gestionat pe bază de credit.

În aceste cazuri, cardurile de credit reprezintă o alternativă interesantă. Spre deosebire de cardurile bancare, cardurile de credit sunt acceptate și în străinătate. Le puteți folosi atât pentru a retrage bani, cât și pentru a plăti bunuri și servicii.

Ca și în cazul unui card de cont curent, mai devreme sau mai târziu va veni un moment în care un card de credit își pierde valabilitatea și va trebui solicitat un card nou. Pentru că această formă de plată fără numerar are și o utilizare limitată. Motivele pentru aceasta sunt destul de complexe: inovațiile tehnice, o nouă verificare a creditului sau pur și simplu uzura cardului pot fi numite drept principalele motive pentru schimbarea necesară a vechiului card cu un nou card de credit.

Posted in Credite

Citeste mai mult