Menu Close

Ce este împrumutul nebancar și de ce ai nevoie de el

Cu toții avem nevoie de bani mai tot timpul. Scumpirea neașteptată a alimentelor, facturile care par că se măresc de la lună la lună, chiar dacă tu încerci să faci economie și cheltuieli obligatorii care tot apar, te duc la sapă de lemn cu mult înaintea zilei de salariu. Prin urmare, este foarte greu să pui bani deoparte. Însă, pentru situațiile de criză, în care ai nevoie de bani urgent au fost create împrumuturile nebancare.

Ce este un împrumut nebancar?

Un împrumut nebancare este asemănător unui credit de nevoi personale pe care îl iei de la bancă, însă care are o documentație mai puțin stufoasă și este acordat mult mai puțin. Un astfel de împrumut se poate lua chiar și online. Iar pentru a aplica ai nevoie dosar de o dovadă că ai un venit stabil și de o copie a actului de identitate. Dobânda și data scadentă a ratei este prevăzută în contract, deci acestea nu vor fi schimbate. De asemenea, o diferență importantă între creditele nebancare și cele clasice este suma de bani mult mai mică pe care o poți împrumuta de la un IFN.

De ce ai nevoie de un împrumut online nebancar

Toată lumea s-a confruntat cel puțin o dată în viață cu nevoia acută de bani. Situațiile diferă, desigur, de la persoană la persoană, însă soluția este mereu aceeași: un credit. Totuși, atunci când ai nevoie de bani urgent, nu poți să stai după bancă chiar și o săptămână pentru primi banii. Astfel, cea mai bună variantă pentru tine este să accesezi un împrumut pe internet nebancar. Banii aferenți împlutului îți sunt virați în cont în maxim 24 de ore, iar documentația este foarte relaxată.

Împrumutul nebancar este o soluție și pentru cei care nu lucrează cu carte de muncă, nu au contracte de muncă pe perioadă nedeterminată ci pe perioadă determinată, sunt freelanceri și lucrează pe cont propriu, pentru studenții care iau bursă și pentru pensionari. Într-adevăr, suma acordată este direct proporțională cu venitul. Dar, spre deosebire de bănci care cer dovada că vei fi angajat pe toată perioada contractuală a împrumutului, IFN-urile cer doar o dovadă că ai un venit pentru a putea plăti ratele.

Care sunt avantajele unui împrumut pe internet nebancar

Documentația relaxată și timpul scurt în care îți sunt virați banii în cont sunt avantaje clare ale acestui tip de credit. Nimeni nu vrea să stea zile întregi pe la ghișeele băncilor pentru a primi un împrumut pe care oricum îl va înapoia, în special atunci când are o problemă presantă.

Un alt avantaj al împrumutului online este faptul că dobânda este mai mică. În cele mai multe cazuri dobânda este aproape de zero, dacă respecți planul de rambursare a creditului. Dacă dai banii înapoi la timp, nu vei avea penalizări, care într-adevăr, sunt considerabile.

De asemenea, împrumuturile mici se plătesc repede. În cazul împrumuturilor nebancare suma oferită de instituție este relativ mică comparativ cu cea pe care ai putea să o iei de la o bancă. Ceea ce înseamnă că perioada de plată a acestuia este mai mică. Astfel, nu va trebui să îți faci griji în privința permanenței ratelor în viața ta. Dacă suna este suficient de mică, o poți rambursa chiar atunci când iei salariul.

Posted in Credite

Citeste mai mult