Menu Close

Contract de imprumut

Ce trebuie să știi despre un contract de împrumut bani?

Ți-a venit o idee grozavă de a-ți înființa propria companie sau compania ta crește enorm? Din păcate, un lucru vă împiedică să faceți pași suplimentari și anume banii. Puteți rezolva cu ușurință acest lucru contractând un împrumut. Nu trebuie să mergi direct la bancă pentru asta și apoi trebuie să îndeplinești tot felul de cerințe! De asemenea, puteți contracta un împrumut cu un alt antreprenor, un prieten sau un membru al familiei. Faceți acest lucru prin intermediul unui contract de împrumut.

Ce este un contract de împrumut?

Un contract de împrumut, cunoscut și ca contract de împrumut, contract de împrumut sau contract de împrumut, este un contract în care înregistrați acorduri clare despre un împrumut. Auzi adesea că un contract de împrumut este valabil doar atunci când acordul este încheiat la notar. Este incorect! Acordul poate fi chiar verbal și apoi este încă valabil. Numai în practică, un contract de împrumut verbal oferă adesea puțină siguranță. De aceea vă recomandăm un acord scris. Cu un contract de împrumut (scris) nu este necesară intervenția unui notar. Acordurile concrete sunt, de asemenea, importante într-o relație bună de încredere. Atunci când acordurile sunt concretizate pe hârtie.

Când se utilizează un contract de împrumut?

Nu trebuie să mergeți întotdeauna la bancă pentru un împrumut. Ca antreprenor, trebuie să îndeplinești multe cerințe pentru asta. În unele cazuri este mai bine să alegi să iei un împrumut cu un alt antreprenor sau chiar cu cineva din familia sau cercul tău de prieteni. Acesta este mult mai personal, dar rămâne un împrumut de afaceri.

Contract de credit bancar

O bancă nu ia niciodată un împrumut fără contract și fac acest lucru cu un motiv. În momentul în care împrumuți bani de la o persoană fizică, companie sau organizație fără a fi implicată o bancă, există un contract de împrumut. Acest împrumut, fără intervenția băncii, se numește împrumut privat. Apoi puteți negocia direct condițiile împrumutului. Un contract de împrumut este adesea folosit:

  • Să înregistreze acorduri despre un împrumut între două companii sau două persoane fizice;
  • Să înregistreze acordurile privind un împrumut între o persoană fizică și o fundație sau asociație ;
  • Să înregistreze acordurile privind un împrumut între o persoană fizică și o companie;
  • Pentru a înregistra acordurile privind un împrumut între o companie și o fundație sau asociație.

Ce puneți într-un contract de contract de credit?

Puteți include tot ceea ce considerați important în contractul de împrumut. Un contract de împrumut conține toate drepturile și obligațiile dvs. și ale celeilalte părți. Următoarele informații sunt adesea incluse într-un contract de împrumut:

  • Datele ambelor părți;
  • Scopul împrumutului;
  • Suma care este împrumutată sau împrumutată;
  • Dobânda datorată;
  • Modul de rambursare (termen de rambursare);

Consecințele dacă nu sunt rambursate la timp.

De asemenea, este important ca ambele părți să semneze contractul de împrumut, astfel încât acordul să devină și legal valabil!
În cazul unui împrumut care implică persoane fizice, se aplică câteva reguli suplimentare (obligatorii), deoarece persoanele fizice sunt protejate. În plus, acordul trebuie să fie în scris și suma pusă la dispoziție înainte ca contractul de împrumut să fie efectiv valabil.

La ce ar trebui să acordați atenție într-un contract de imprumut intre persoane fizice?

Asigurați-vă că totul este scris clar și specific, astfel încât să nu existe nicio discuție despre asta după aceea. Mulți oameni văd un contract de împrumut ca pe un împrumut cu bani ieftini, dar nu este cazul! Este important ca rata dobânzii convenită să fie în concordanță cu piața.

Posted in Credite

Citeste mai mult