Menu Close

Scrisoare de garantie bancara

La ce se referă scrisoarea de garanție bancară?

Este un instrument de acoperire împotriva riscurilor utilizat atât în tranzacțiile interne, cât și în cele transfrontaliere. O garanție bancară este obligația irevocabilă și independentă a unei bănci (garant) față de un anumit beneficiar de a garanta neexecuția unui serviciu convenit de către clientul său (clientul garanției) prin transferul unei sume fixe către beneficiar la cererea scrisă a acestuia ( Revendicare).

Încheierea unui contract de împrumut cu garanție este necesară ca bază pentru crearea garanțiilor. Acest credit de răspundere este acordat de către departamentul de servicii pentru clienți și este supus acelorași cerințe formale și condiții care se aplică în general acordării creditului (verificarea creditului, valori mobiliare etc.). Condițiile pentru răspundere sunt de obicei înregistrate în contractul de împrumut cu garanție.

Ce este o scrisoare de garantie bancara?

În timpul ofertei, încheierea contractului sau după finalizare – garanțiile bancare sunt instrumentul potrivit pentru a-ți dovedi încrederea în orice situaîie. Banca garantează partenerilor săi de afaceri că va fi responsabilă pentru pretențiile împotriva dumneavoastră sau pentru serviciile furnizate de dumneavoastră.
Garanțiile bancare sunt credite de angajament în limitele unei limite de credit puse la dispoziție. Cu credit de angajament, banca nu vă împrumută bani, ci se angajează să vă susțină datoria sau obligația în numele dumneavoastră.

Garanția bancară este o obligație independentă a garantului (băncii) față de beneficiar. Aceasta înseamnă că, dacă beneficiul sau plata garantată nu se materializează, banca trebuie să plătească la prima solicitare și apoi să debiteze suma de la dvs.

Banca vă va percepe un comision pentru garanțiile bancare. Valoarea comisionului depinde de tipul de garanție, termen, bonitatea dumneavoastră și orice garanție. O garanție bancară este o formă de răspundere pe care o bancă o are față de un client. De exemplu, dacă clientul încheie o tranzacție în străinătate cu un rezultat incert, banca se obligă să efectueze o plată către clientul său, care transmite astfel riscul antreprenorial către bancă. Banca, pe de altă parte, păstrează dreptul de proprietate asupra plății nesigure din străinătate.

O garanție bancară asigură serviciile promise prin contract. Este folosit în special în comerțul internațional pentru a asigura plata acestei tranzacții. Cele mai importante forme de garantie bancara sunt garantia de plata si garantia de livrare.

Ce trebuie să ai în calcul atunci când vine vorba de garanție bancară?

O companie poate solicita o scrisoare de garanție de la bancă atunci când un furnizor solicită una sau nu este sigur de capacitatea companiei de a plăti pentru bunurile furnizate. Atunci când o bancă primește o cerere pentru o scrisoare de garanție, aceasta trebuie să stabilească dacă clientul se califică pentru aceasta. Face acest lucru analizând tranzacția de bază, istoricul tranzacțiilor și alte materiale relevante. Banca poate solicita informații sau documente suplimentare de la client, dacă este necesar.

Posted in Credite nebancare

Citeste mai mult