Menu Close

Împrumuturile nesecurizate (fără garanție)

Atunci când împrumuți bani, dar nu depui nici o garanție pentru efectuarea la termen a plății, creditul este de tip nesecurizat. Acest lucru înseamnă că nu există niciun bun care să fie executat în caz de neplată. Un astfel de împrumut poate fi folosit pentru o gamă extinsă de scopuri, dar mulți dintre debitori îl folosesc pentru acoperirea unor urgențe. De exemplu, 53% dintre oameni o fac pentru cheltuielile legate de facturi sau pentru achiziția de bunuri.

Un procent de 10% dintre persoane optează pentru creditele nesecurizate pentru a-și rezolva problemele cu mașina. 7% dintre oameni folosesc un astfel de credit la cumpărăturile cu caracter general. Iar 2% dintre cei care accesează astfel de împrumuturi o fac pentru plata ratei la un alt credit aflat în desfășurare (ceea ce nu este recomandat). Iată că, scopurile în care sunt folosite aceste împrumuturi sunt diferite, mai ales că acest tip de credit nu trebuie justificat în privința modului de folosire.

Este mai avantajos un credit nesecurizat decât unul securizat?

În mod cert, fiecare tip de credit are niște avantaje și dezavantaje. Privind din punct de vedere al creditorului, orice împrumut de bani implică riscuri. Aceste riscuri poți fi atenuate de prezența unei garanții (în cazul împrumuturilor securizate). În ceea ce privește creditul nesecurizat, singura modalitate de evaluare a riscului este prin intermediul istoricului de credit al debitorului. Cu toate acestea, multe instituții de creditare nu iau în calcul acest istoric. Creditorul își mai poate lua măsuri suplimentare de protecție prin aplicarea unei dobânzi mai ridicate.

Analizând din perspectiva debitorului, creditele fără garanții sunt foarte avantajoase. În primul rând, acestea sunt oferite mai multor tipuri de venit. Apoi, creditele de acest gen se obțin ușor și nu sunt necesare foarte multe acte pentru a primi banii împrumut. Cei interesanți pot să aplice pe net, beneficiind de suport la completarea formularului de cerere credit. Rapiditatea aprobării este un alt avantaj care le este oferit celor ce doresc bani cu împrumut. De obicei, pentru un astfel de credit, timpul de aprobare este de 15 minute (dacă sunt întrunite toate cerințele de creditare) și maxim o zi.

Solicitantul trebuie să depună o simplă copie de actul sau de identitate. Îi mai poate fi solicit un extras de cont sau orice altă modalitate oficială de justificare a venitului. De remarcat faptul că suma care poate fi împrumutată nu este atât de ridicată că în cazul creditelor bancare. Împrumuturile de nevoi personale, rapide, până la salariu, cu buletinul, pentru studenți, pentru pensionari și alte forme de creditare din această categorie sunt limitate și de perioade de rambursare. De exemplu, un credit rapid poate fi returnat în maxim 60 de zile.Este recomandat ca să folosești opțiunea de creditare rapidă numai la nevoie. Dobânda este destul de ridicată (DAE de 200% pentru rambursarea în 15 zile, 100% pentru împrumuturi pe 90 de zile și de 10x dobânda Lombard a Băncii Naționale pentru cele de peste 90 de zile). Împrumută-te de bani prin credite nesecurizate doar dacă nu ai nicio altă alternative de finanțare a nevoilor tale. Și, întotdeauna, returnează banii la data de scadență pentru a dispune de avantajele creditării cât mai mult timp!

Posted in Credite

Citeste mai mult